• +31(0)24-679 3757

Toepassingen

Inleiding

Metalspray heeft vele toepassingen zoals

 • Interieur
 • Exterieur
 • Interieurbouw
 • Bouw
 • Scheepsaftimmering
 • Beeldmerk en Reclame
 • Beeldende Kunst


Hieronder kunt u per item een omschrijving vinden.

Toepassingen

De toepassingen van G&G METALSPRAY voor het interieur zijn talrijk, omdat deze methode van metaaldekking op nagenoeg elke ondergrond hecht.
Zo kan een radiator voorzien worden van een koper- of bronsdekking, maar ook een toiletpot of badkuip kan omgetoverd worden tot een exclusief sanitair meubelstuk.


Gips is eveneens een prima ondergrond voor METALSPRAY, waardoor relatief goedkope beelden van een sterke en mooie metaallaag voorzien kunnen worden.
De metaaldekking heeft dezelfde uitstraling en eigenschappen als de originele metaalsoort en zal derhalve, afhankelijk van de omgeving van structuur veranderen.

De toepassing van metalspray voor het exterieur is niet alleen esthetisch maar ook functioneel. Aangezien de dekking dezelfde eigenschappen bezit als de originele metaal soort heeft de dekking tevens dezelfde beschermde eigenschappen.

Ook hier zijn de toepassingen legio. Een gietijzeren balustrade kan bijvoorbeeld eenvoudig voorzien worden van een koperdekking of een compleet tuinstel van een prachtige bronsdekking. Door een gipsen beeld te voorzien van een metaaldekking, geeft het beeld niet alleen een exclusieve uitstraling, maar maakt het ook mogelijk dat latere generaties ook van de schoonheid ervan kunnen genieten.

G&G Metalspray biedt voor de interieurbouw ongekende toepassingsmogelijkheden. Niet alleen kunnen bestaande toepassingen goedkoper en sneller worden uitgevoerd, ook compleet nieuwe toepassingen bieden zich aan.

Aangezien metalspray zich nagenoeg op elke ondergrond hecht, kan de ondergrond bestaan uit goedkope en makkelijk bewerkbare materialen, welke na behandeling een niet van echt te onderscheiden metaal uitstraling hebben met dezelfde eigenschappen als het originele metaal.

De toepassingsmogelijkheden kunnen zowel van esthetische- als praktische aard zijn. Zo kan een complete bar van grenen hout voorzien worden van een bronsdekking, waarbij het barblad voorzien wordt van een messingdekking.
Stalen steunpilaren kunnen worden voorzien van een metaaldekking naar keuze en een gegalvaniseerde ballustrade voorzien worden van een voorname koperdekking.
Standaard deuren kunnen vanzien worden van een prachtige bronsdekking voor gebruik in VIP ruimtes of voor directiekantoren.

G&G Metalspray biedt de interieurbouwer de mogelijkheid nieuwe toepassingen aan te bieden tegen die tot op heden niet toepasbaar waren.

De toepassingen van G&G Metalspray in de bouw is uniek daar, waar een exclusieve uitstraling gewenst wordt en waarbij het beschikbare budget een beperkende rol speelt.

De toepassingsmogelijkheden zijn groot. Bijvoorbeeld door toepassing van G&G Metalspray op puien in het algemeen en winkelpuien in het bijzonder.
Zo kan een nieuwe, maar ook een bestaande pui van staal of hout voorzien worden van een metaaldekking naar keuze. Metalspray kan zelfs op een kunststof ondergrond worden aangebracht. De metaaldekking biedt dezelfde beschermende eigenschappen als de originele metaalsoort en zal zich na gelang de omgeving ook gedragen als de originele metaalsoort.

Door de flexibele toepassingmogelijkheden is G&G Metalspray bij uitstek geschikt voor gebruik voor de aftimmering van schepen. De toepassing kan zowel functioneel als esthetisch zijn.

Scheepsaftimmering is hoogwaardig maatwerk waarbij de toepassing van een metaaldekking een eenvoudige en relatief goepkope oplossing is vergeleken bij gebruik van originele bewerkte metaalsoorten.

Hout is een prima ondergrond voor metalspray metaaldekking. Aangezien hout een eenvoudig te bewerken materiaalsoort is, zijn de resultaten na bewerking verbluffend.
Een ander prettige bijkomstigheid is, is de gewichtsbesparing ten opzichte van toepassing van originele metaalsoorten.

Door het toepassen van goedkopere metaalsoorten voorzien van een duurdere metaaldekking kan een aanmerkerkelijke besparing opleveren, terwijl door de hardheid van de ondergrond het resultaat niet van echt te onderscheiden is.

Metalspray is door de hoogwaardige esthetische en conserverende eigenschappen uitermate geschikt voor beeldmerken en reclame bij interieur en exterieur gebruik.


De grote voordelen bij toepassing van G&G metalspray zijn:

 • metalspray hecht zich op nagenoeg elke ondergrond
 • het materiaal van de ondergrond kan licht van gewicht zijn
 • het materiaal van de ondergrond is makkelijk te bewerken
 • door het beperkte gewicht kunnen beeldmerken groot worden uitgevoerd
 • metalspray is geen verf en heeft dezelfde eigenschappen als de originele metaal soort
 • toepassing van metalspray kan uitermate kostenbesparend zijn t.o.v.gebruikelijke toepassingen

De toepassing van G&G Metalspray in de beeldende kunst kent geen beperkingen.
Door gebruik te maken van willekeurige makkelijk bewerkbare materialen kunnen door middel van toepassing van een metaaldekking verbluffende creatieve effecten behaald worden.


Door de langdurige beschermende eigenschappen van G&G metalspray kunnen kunstobjecten ook buiten geplaatst worden, zonder dat deze door weersinvloeden worden aangetast.


G&G METALSPRAY is er in de volgende dekkingen:

ijzer, koper, brons, aluminium, zink, messing en staal.

Offerte Aanvragen

=